E-pentue

Skumpat, viinit, snapsit, kaljat
sulle edelleenki nousee maljat
vaikka naama jo punottaa
en voi sua unohtaa...

Olgan pennut eli E-pentue on...

yksinkertaisesti ihastuttava! Olga on lihaksikas ja sopusuhtainen Neva, jonka tiineydestä oli viitteenä nisien paisuminen raskauden loppuvaiheessa. Juuri muita merkkejä tiineystä ei ollut näkyvissä ja tyttö viipotti menemään entiseen tapaansa eikä loikoillut lattialla selällään kuten Vera. Pieneksi mysteeriksi jäikin, että mistä näkymättömistä onkaloista Olga pyöräytti neljä pentua. Pennut olivat kuitenkin syntyessään hyväkuntoisia ja kohtuullisen painoisia (95-110g). Kuten sanottu takanisät olivat paisuneet ja oletimme, että ne käyvät pennuille hyvin "kaupaksi". Toisin kävi. Pennuille kelpasivat vain "etupään" nisät. Muutaman päivän nisuttelun jälkeen havaitsimme, että yksi pennuista ei kasvanut samaan tahtiin sisarustensa kanssa.Olga ensisynnyttäjänä yritti kaikkensa, jotta pennut saisivat kaikki maitoannoksensa. Tässä vaiheessa Olga lähinnä makasi selällään, mutta jostain syystä yksi pentu ei löytänyt sitä omaa nisäänsä. Tämän pienokaisen paino oli tippunut jo alle syntymäpainon ja edessä oli päätös letkuruokinnan aloittamisesta.

Letkuruokintavälineet kaivettiin naftaliinista ja uutta kissojen äidinmaidonvastiketta haettiin eläinlääkäriasemalta. Kaikki oli valmista. Kun maito oli lämmitetty ja pieni hentoinen pentu oli kädessä valmiina ruokintaan, päätettiin vielä kokeilla jotain muuta konstia... Alakerran toisessa huoneessa Vera imetti omia pentujaan ja päätimme kokeilla, josko Vera ottaisi pikkuisen hoitoonsa. Hentoinen pentu vietiin Veralle muiden pentujen joukkoon ja ensitöikseen Vera nuoli uuden tulokkaan perusteellisesti. Sitten, yllättävän luonnollisesti, "löytölapsi" siirtyi Veran nisälle ja alkoi imeä. Tähän ei voinut kuin todeta, että kyllä luonto on ihmeellinen ja kissan äidinvaistot kohdallaan. Näin pienin pentu pääsi Veran hellään hoitoon.

Nevapentueilla olemme nähneet, että jokaisella pennulla on oma nimikkonisä, johon pentu hakeutuu ja jota se ei hevillä muille luovuta. Imetys näyttääkin aluksi olevan jatkuvaa taistelua siitä omasta nisästä vaikkei mitään hätää olisi nisien riittävyyden suhteen. Veran "ottopennun" kanssa kävi vielä niin, että nisä, jonka hän sai oli yleensä alimpana. Veran omat, huomattavasti isommat, pennut makasivat usein pienoisen päällä omilla nisillään. Pikkuisen jalat vain olivat näkyvissä... Kuten kuvassa alla.

kissanpentujen imetys
Loppu hyvin, kaikki hyvin. Pikkuinen kasvoi ja painoa tuli lisää, joskus enemmän - joskus vähemmän, mutta keskimäärin ne maagiset kymmenen grammaa per vuorokausi.

Kun E- ja D-pentueet siirrettiin samoihin tiloihin, jatkoi Olga vielä kolmen pennun imettämistä -

kissanpentujen imetys

kunnes pentueet alkoivat "sekoittua". Olgan pentujen isä on upea Otto.

kissanpentujen imetys

Olga alkoi imettää myös omaa Veralla hoidossa ollutta pienokaistaan. Alla kuva "pikkuisesta", joka kuvaushetkellä 04.01.2015 on sisarusparven painavimpia pentuja, sellainen reilu 600 grammainen jötkäle.

kissanpentujen imetys

Voisikohan pikkuisen nimi olla Peggy? (by Elastinen ...link to Spotify).

Olgan pentuja 14.12.2014

Olgan pennut 28.12.2014

Posted 04.01.2015

D-pentue

Kun kanssas lähden
tiedät sen
taakseni kääntyisi en koskaan.
Pois surut pyyhin menneisyyden
kun huominen sinä oot.

Veran pojat eli D-pentue syntyi...

maailmaan sunnuntaina 16.11.2014. Odotusaika meni Veralla kuten edellinenkin - selällään loikoilun ja herkuttelun merkeissä. Tällä kertaa odotusaika sijoittui syksyyn eikä tukaliin kesäkuukausiin. Veran vierailun Oton luona tiedettiin ainakin "teknisesti" onnistuneen, joten Veran masua seurattiin tarkasti. Nisien punertumista ei oikeastaan tällä kertaa havaittu, vaan selällään kölliminen ja mahan kasvaminen viesti tiineydestä.

Tiineysaika kului sitten ilman kummempia kommervenkkejä. Lasketun ajan lähetessä Vera alkoi etsiskellä sopivaa synnytyspesää. Synnytyspesäksi kelpasi tälläkin kertaa yksinkertainen näyttelyhäkki. Pennut syntyivät sutjakkaasti eikä ihmisiä tarvittu muuta kuin henkiseksi tueksi. Jos siksikään :-) Pidimme näppimme irti koko toimituksesta ja totesimme, että kyllä kissaemo osaa hoitaa homman. Kissan synnytys on hyvin yksinkertainen tapahtuma. Ponnistusta ja pinnistystä - pentu syntyy - istukka tulee ulos kohdusta napanuoran mukana - emo rouskuttaa napanuoran poikki ja syö istukan. Tämä toistui tällä kertaa kolmasti. Jos emolle jää aikaa, niin se puhdistaa pennun ja vastasyntynyt pentu alkaa etsimään nisää automaagisesti. Veran pennut painoivat syntyessään 80-142 grammaa. Yhdellä pennulla todettiin pian synnytyksen jälkeen olehan töpöhäntä eli häntäknikki.

Ensiaskeleita pesän ulkopuolella.

neva masquerade

neva masquerade

Vielä niin pyöreitä suloisia palleroita.

neva masquerade

Ai minä vai?

neva masquerade

Nöpöhäntä ei ole mitenkään hidastanut tämän hurmurin menoa.

nöpöhäntä neva masquerade
Hänelle sopiva biisi voisi olla Miten ja miksi (by Paula Vesala ...link to Spotify). Nöpö

Veran pennut 14.12.2014

Veran pennut 28.12.2014

Posted 03.01.2015

C-pentue

I need your love
I need your time
When everything's wrong
You make it right
I feel so high

Veran kolmoset eli C-pentue syntyi...

sunnuntaina 30.6.2013. Vera vieraili keväällä kansikuvapoika Pontuksen luona ja tiineys sai alkunsa. Jos oli alkukesä kuuma, niin sitä viileämmin Vera otti tiineytensä. Hän pötkötteli selällään ja nautti ulkoilusta omassa ulkotarhassaan.

Pennut eli Chili, Code ja Candy, olivat hyväluonteisia ja leikkisiä vauveleita. Tässä he ovat neliviikkoisina ensimmäisellä terassireisullaan.Alla kuvia pennuista. Ensin Code, joka on ruskeatabbynaamio bicolor (NEM n 03 21) neva masquerade poika.Candy, joka on ruskeatabbynaamio/valkea (NEM n 09 21) neva masquerade tyttö.Chili, joka on ruskeatabbynaamio/valkea (NEM n 09 21) neva masquerade tyttö.Kaikkihan tietävät, että kissat ymmärtävät puhetta, tottelevat käskyjä ja oppivat noutamaan hmm... vaikkapa luun. No, jotkut kissat oppivat noutamaan kuten Candy alla.Kertaus on opintojen äiti ja harjoitus tekee mestarinPikkukisut vaativat paljon huolenpitoa ja rakkauttaa. Teemaan sopiva biisi voisi olla I Need your Love (by Ellie Goulding ...link to Spotify) Chili

Posted 02.01.2015

B-pentue

Hey ho, let's go
Hey ho, let's go
Hey ho, let's go
Hey ho, let's go
Hey ho, let's go

Lolan kakkospentue eli B-pentue syntyi 02.05.2013.

Söppänöitä pyhiä birmoja syntyi tällä kertaa neljä.

Suklaanaamio poika Bolt

Pyhä birma

Suklaanaamio poika Binx

Pyhä birma

Ruskeanaamio tyttö Beta

Pyhä birma

Ruskeanaamio poika Byte

Pyhä birma

Näiden elohopean nopeudella liikkuvien pikkuvintiöiden omistuslauluksi sopinee hyvin The Ramones yhtyeen Blitzkrieg Bop (by The Ramones ...link to Spotify).

Posted 02.01.2015

A-pentue

Juuri se oikea alla tähtien
Se yksi ja ainoa ainutkertainen

Lolan A-pentue eli Toivo!

Ainoa pentu, mutta mikä iloinen veijari ja varpaanpurija hän olikaan...

Tässä kuvassa Toivo on emonsa Lolan nisällä. Mahdatko löytää hänet?

kissanpentujen imetys

Näin söpö olin pienenä!

Pyhä birma

Toivo oli mielestämme ainutkertainen (by Sami Saari ...link to Spotify).

Posted 01.01.2015